Sat. Jul 2nd, 2022

Træer eller buske med farverige bær eller (pryd) frugter bør ikke mangle i efterårshaven! Vil du have mere af det i din have? Nu er det tid til nye beplantninger! Vi har listet tre smukke planter med bær til dig.

Euonymus europaeus (kardinalhue)
Denne indfødte busk er kendt for sine særlige kapsler, som – når de stadig er lukkede – har formen som en kardinalhue. Når de åbner sig, er de lyse orange frø synlige, og farveskuespillet er færdigt. En anden, mindre heftig, kardinalhue med smukke kapsler er Euonymus phellomanus, der vokser til en højde på 3-4 m.

Blomstrende: maj
Højde: 6 meter
Beliggenhed: solskygge
kardinal hat

Callicarpa bodinieri ‘Profusion’ (smuk frugt)
Denne busk er ikke mærkbar hele året rundt – den ser da ret kedelig ud – indtil bærene er farvet. På grund af deres særlige violet-lilla nuance tiltrækker de al opmærksomhed. Selv når bladene er faldet, forbliver bærene på grenene i lang tid. Disse bestik klarer sig også meget godt i vasen.

Blomstrende: juli
Højde: 2 meter
Beliggenhed: solskærm
Callicarpa bær

Malus ‘Professor Sprenger’ (dekorativt æble)
Ud over en sprudlende forårsblomst, producerer dette træ talrige dekorative prydæbler i munter gul-orange om efteråret. De giver meget farve i efterårshaven, især hvis bladene også bliver gyldne gule. Æblerne forbliver ofte på grenene i lang tid, med ‘Professor Sprenger’ til langt ud i december.

Mulighedstræ
Mulighedstræet (Clerodendrum trichotomum) er nu særligt mærkbart. Efter blomstring forbliver de lyserøde skoldblade på busken og kranser de mørkeblå bær, så det ser ud som om busken blomstrer igen. Bladet lugter lidt af jordnøddesmør, når du slår det i stykker, og derfor kaldes denne busk også for jordnøddesmørtræ …

ildtorn
Nogle gange bliver ildtorn så smukt orange fra slutningen af ​​august! Og det dejlige er, at disse bær klistrer på det langt ud på vinteren.

Fugle elsker også bær. Vil du have flere fugle i din have? Tjek derefter disse 5 buske med bær, der er meget attraktive for fugle.

Leave a Reply

Your email address will not be published.