Sat. Jul 2nd, 2022

En græsplæne er altid en smuk tilføjelse til din have, både til dekoration og til aktiv brug. At lave en græsplæne er noget, du selv kan gøre. Vi giver dig nogle nyttige tips herunder.

Når du opretter en græsplæne, er det vigtigt først at forberede jorden korrekt. Vælg derefter den rigtige såmetode og hold øje med græsens vækst inden den første slåning.

Det bedste tidspunkt at lægge græsplæne
To perioder er velegnede til at lægge en græsplæne. Om foråret, fra midten af ​​marts til begyndelsen af ​​juni. Eller i efteråret, fra september til oktober.

Forbered jord
For en græsplæne skal jordens pH være mellem 5,5 og 6,0. Hvis pH -værdien er for lav, tilføjer du kalk, hvis pH -værdien er for høj, tilføjes havetørv.

befrugte
Sørg for tilstrækkelig næring i jorden ved at arbejde gødning gennem de øverste 15 cm jord. Græsplæner som et fast bundlag og et øverste lag på cirka 30 cm, der vendes. Juster det øverste lag for en jævn fordeling.

 

fertilize_ground_layout_lawn

Såning af en græsplæne
Så halvdelen af ​​græsplænefrøet vandret, den anden halvdel lodret. Dette sikrer en fuld græsplæne. Riv forsigtigt frøet ind og niveau jorden igen.

Vanding af en græsplæne
Du sprøjter en nylagt græsplæne med vand 2 til 3 gange om dagen i de første 14 dage. Efter de første 14 dage vandes plænen maksimalt en gang om ugen.

Første slåning
Klip din græsplæne for første gang, når græsstråene er 8 til 10 cm lange. Sørg for, at du ikke gør græsstråene kortere end 5 cm, knivene er stadig skrøbelige.

Græsslåning, plæneklipper, græsplæne, tuin.nl

Yderligere tips til oprettelse af en græsplæne
Lad jordlagene klæbe bedre ved at vente en uge efter udjævning før såning
Så ekstra i kanterne af din græsplæne, dette vil beskadige kanterne mindre hurtigt
Undgå ujævn vækst ved at fugte jævnt
Forlad græsslåning, sådan tilføjer du ekstra ernæring
Belast ikke græsplænen de første 2 til 3 måneder

Leave a Reply

Your email address will not be published.